PROČIŠĆIVAČ VOĆA I POVRĆA


2494,00 kn

Tiens Pročišćivač voća i povrća  je aparat za kućnu uporabu.
Radi na principu ispuštanja ozona u količini 150mg/h +/- 20% . Ozon nam služi za sterilizaciju i dezinfekciju.
Ozon (03) je snažan prirodni oksidans. Uništa­va bakterije, viruse i ostale mikroorganizme kroz oksidaciju njihove membranske strukture. Rasto­pljeni ozon je još snažniji. Voda, hrana i kućanske potrepštine tretirane ozonom u cijelosti su oslobo­đene štetnih organizama. Ozon ima vrlo snažnu antibakterijsku moć, snažniju od drugih sredstva za sterilizaciju.

Uklanjanje otrova iz voća i povrća, rastavljanje mesnih hormona i produljenje roka trajanja hrane.  Nakon uključenja, stavite spravljač pjene (kamenčić) na dno posude s vodom. Tako ćete ukloniti preostale pesticide i katalizatore iz voća i povrća, antibiotike i mesne hormone (hormoni rasta).  Korištenjem ovog uređaja, ribe, škampi i školjke bit će oslobođene neugodnog ribljeg mirisa, opasnih bakterija i antibiotika, pa meso postaje elastično i ukusno. Nakon što je očišćeno ovim uređajem, voće i povrće ne gubi hranjivu vrijednost.

Pročišćavanje pitke vode i obogaćivanje kisikom.
Nakon 10 minuta djelovanja u vodi, može ukloniti preostali klor iz vode, sterilizirati vodu i obogatiti je kisikom. Voda je pitka 20 minuta nakon isključenja uređaja. Uštedite na čistoj i zdravijoj vodi obogaćenoj kisikom. Ozon u vodi ne uklanja neophodne minerale iz vode. 

Otrovana voda ne može dati zdravu hranu, a od zagađene vode i otrovnih namirnica ne može nastati zdrava krv.

Kisik je element koji podržava život.Bez njega možemo živjeti samo nekoliko minuta. Otopljeni kisik u vodi ili hrani upija se kroz crijevnu membranu zajedno s ionima i ostalim hranjivim sastojcima, pa na taj način ulazi direktno u krvotok gdje pomaže u stvaranju energije i pospješuje razgradnju otpadnih tvari u organizmu. Pijenjem ozonirane vode riješili smo osnovni problem nedostatka kisika na staničnom nivou kojeg je utvrdio Nobelovac dr. Otto Warburg. Dobio je dvije Nobelove nagrade jer je dokazao:  

1.da je uzrok stotina različitih bolesti (karcinomi, artritis, multipla skleroza, itd.) jedan osnovni pokazatelj, a to je   nedostatak kisika na staničnom nivou ili HIPOKSIJA.
2.drugi uzrok većine teških oboljenja je unos otrova putem hrane (upotreba pesticida i herbicida kod voća i povrća, te antibiotici i upotreba hormona rasta u mesnoj industriji).

Ne zaboravite - MI SMO VODA: Prilikom ljudskog začeća oplođena jajna stanica sastoji se od 96% vode. Po rođenju 80% bebe je voda. Kako dijete sazrijeva postotak se smanjuje i stabilizira na oko 70% kada osoba dosegne zrelost.
Čišćenje i sterilizacija stroja za pranje posuđa, bočica, ručnika i odjeće.
Nakon stavljanja posuđa i ostalih predmeta u posudu, stavite raspršivač ozona (valjkasti kamenčić) u vodu te dodajte malo deterdženta. Poslije 15 minuta, nema više bakterija i predmeti su kao novi. Ako su bočice, četkice za zube i drugi predmeti u vodi 10 minuta, spriječena je zaraza hepatitisom i drugim bolestima. Ta voda također može biti upotrjebljena za izbjeljivanje odjeće zbog čega potrošnja praška za rublje i vode može biti smanjena.

Uklanjanje bakterija, povećanje kisika i sprječavanje patoloških promjena u akvariju.
Direktno stavite raspršivač ozona (valjkasti kamenčić) u akvarij i molekule ozona ulaze u vodu te oslobađaju kisik. Ovo može ukloniti bakterije, oksidirati nečistoće i spriječiti ribu od truljenja. Ako ga koristite svaki dan otprilike 5 minuta, uređaj može ukloniti parazite, zaraze i mikrobe.

Uklanjanje mirisa iz novouređenih prostorija i namještaja.
Ovaj uređaj može efikasno ukloniti štetne plinove sa novog namještaja i iz novouređenih prostorija, kao što su formaldehid i miris boje. Smanjuje iritaciju kod čovjeka te efikasno održava dišno i psihičko zdravlje.

U barovima, frizerskim salonima, blagovaonicama, bolnicama, klinikama...
Osvježava zrak, odstranjuje neugodne mirise, uništava bakterije, sprječava zaraze. Odstranjuje smrad cigareta, tepiha, dekoracija, alkohola, bolesti i lijekova. Osvježava zrak, uravnotežuje autonomni živčani sustav (simpatikus) i dio vegetativnog živčanog sustava (parasimpatikus),  te ubrzava oporavak bolesnika. 

Čišćenje zraka u kuhinjama.
Uklanja neugodne mirise nastale uslijed pečenja ribe, prženja luka, kuhanja cvjetače, zagorjele hrane... i kante za smeće.

Uklanjanje neugodnih mirisa kućnih ljubimaca i kante za smeće.
Neugodni mirisi od kućnih ljubimaca lako se mogu ukloniti korištenjem ovog uređaja. S obzirom da komarci, muhe i žohari jednostavno mogu doći do kante za smeće preporuča se korištenje ovog uređaja, spriječiti  će njihovo razmnožavanje i osvježiti  će zrak.

Uklanjanje bakterija s odjeće.
Nakon što stavite odjeću u ormar, uključite ovaj uređaj na 10 minuta, no nemojte u potpunosti zatvoriti vrata ormara. Odjeća će biti čišća, bakterije uklonjene i biti će spriječena pojava plijesni.

Uklanja i pomaže kod liječenja "Atletskog stopala"

Ispiranjem usta ozoniranom vodom uklanjamo plak sa zuba, pomaže kod paradentoze, kod zacjeljivanja rana u ustima...

 Ozon (O3)je snažan prirodni oksidans. Uništava bakterije, viruse i ostale mikroorganizme kroz oksidaciju njihove membranske strukture. Rastopljeni ozon je još snažniji. Voda, hrana i kućanske potrepštine tretirane ozonom u cijelosti su oslobođene štetnih organizama. Ozon ima vrlo snažnu antibakterijsku moć.

Bakterija ubojica E. coli ulazi u tijelo s prljavim povrćem, ne reagira na većinu antibiotika.

Bakterija EHEC je vrsta Escherichije coli. Poznato je da se njome ljudi mogu zaraziti ako su jeli nedovoljno pečeno meso, salate, salame ili pak pili nepasterizirano mlijeko ili nepasterizirani jabučni sok. Može je se dobiti i pijenjem zagađene bunarske vode ili u bazenima koji su neprikladno dezinficirani.

Ozoniranje mesa – u pjeni se nalaze antibiotici i hormoni rasta.



PRIMJENA RADA

Pročišćivač voća i povrća objesite na kuhinjski zid blizu sudopera ili ga držite na radnoj površini. 
Za ozoniranje voća, povrća, mesa, bočica, rublja, posuđa… znači gdje je medij voda na kraj cjevčice stavlja se kamenčić koji služi kao raspršivač.
Ozoniranje se ne smije raditi u metalnim posudama već u staklenim, porculanskim ili plastičnim posudama.

Voće i povrće moramo prethodno oprati, npr. salatu, blitvu, kelj… razdvojiti na listove i onda tek potapamo u posudu s vodom za ozoniranje. Ako ozonirate više voća i povrća zajedno ( npr. jabuke, limun, krastavce, paprike, rotkvice, jagode, paradajz, kruške)  ozoniranje neka traje 20 minuta. Kod pojedinačnog ozoniranja dovoljno vam je za jedan kilogram voća ili povrća 10 minuta, a za veće količine ( do 5 kilograma ) ozoniranje treba trajati od 20-30 minuta. Sve namirnice ocijedite i tek onda ih spremite. Za količine od 2,5-5,0 kg upotrijebite veći (okrugli) kamenčić.
Kod ozoniranja mesa ( medij je voda ) poželjno je meso narezati na komade. Ozonator morate podignuti ili staviti na drugu radnu površinu jer će pjena iz mesa ( antibiotici i hormoni rasta ) ubrzo preplaviti radnu površinu. 
Mljeveno meso obvezatno zamotajte u gazu inače će izaći iz posude zajedno s pjenom. Ozoniranje traje 15 minuta za 1/2 kg mesa, pa sve do 30 minuta za 5 kg mesa.
Pjenu skupljajte i nemojte bacati u sudoper kako se ne bi začepio, već bacajte direktno u smeće.
Nakon pranja posuđa, bočica, duda, rublja, ručnika, odjeće, dječjih plastičnih i plišanih igračaka… stavite ih u plastičnu posudu s vodom i ozonirajte 15 minuta. 
Jako zaprljano (bijelo rublje) ozonirajte 15 minuta prije samog pranja, a po završetku pranja ako su na rublju ostale mrlje ponovite ozoniranje i vratite rublje u mašinu na cijeđenje ili centrifugiranje.
Kod čišćenja prostorija Pročišćivač voća i povrća stavite na čim više mjesto (bez kamenčića) jer je ozon teži od zraka pa će se spuštati prema tlu. Ozonirajte 30 minuta (zatvorite vrata i prozore), a 15 minuta nakon završetka ozoniranja uđite i otvorite prozore i vrata. Poželjno je da niste u prostoriji jer bi vam od viška ozona moglo pozliti (ošamućenost, vrtoglavica, glavobolja…).
Ormare s odjećom, frižider čistimo tako da cjevčicu postavimo na čim više mjesto uz malo otvorena vrata. Ozoniranje traje 10 minuta.
Cipele, tenisice i ostalu obuću stavite u veću plastičnu vreću, gurnite cjevčicu i rukom ili gumicom zatvorite vreću. Ozonirajte 15-20 minuta i uklonit ćete bakterije, gljivice i neugodne mirise.
Žitarice možete ozonirati u platnenim ili papirnatim vrećicama 10 minuta. Uzmite veću vrećicu da izbjegnete njeno pucanje. Po završetku provjerite da li je vrećica cijela. Ako je vrećica pukla postupak ponovite.

NOVA SAZNANJA: Ozonirano maslinovo ulje možemo upotrijebiti na dijelovima tijela s ispucalom kožom kao što su ruke, pete, lice. Vrlo dobro djeluje na opekline od sunca. Ozonirani sok od limuna, aloe vere ili naranče namazati na kožna oboljenja kao što su psorijaza, suha koža, bore na licu, na bolne mišiće. Ozon je siguran za udisanje kada je ispuštan kroz ekstra djevičansko maslinovo ulje. Posebno dobro djeluje protiv upale pluća, bronhitisa, astme... 

ČIŠĆENJE APARATA

Aparat čistimo brišući ga vlažnom spužvicom namočenoj  u ozoniranoj vodi. Paziti da voda ne uđe u uređaj.
Kamenčić se može začepiti nakon dugotrajnog ozoniranja maslinovog ulja. Čistimo ga u toploj vodi s malo deterdženta za pranje suđa i pustimo da radi 20 minuta.
Pazite, razvija se jaka pjena,  pa Aparat morate dići na viši nivo ili staviti na drugu radnu površinu.


Naručite online
Ispunite polja i kliknite "NARUČI" Pošiljku šaljemo poštom već isti ili idući dan
Plaćanje se vrši kod preuzimanja pošiljke, cijena 2494,00 kn + poštarina 
Vaše podatke držimo u tajnosti!




PROČIŠĆIVAČ VOĆA I POVRĆA
Ime *
Prezime *
Email *
Ulica i broj *
Grad *
Poštanski broj *
Napomena (po potrebi)